niedziela, 1 maja 2011

Jedz na zdrowie - wiosenna sałatka z makaronem Czanieckim

<small>Autorem artykułu jest Gutpr</small><br>
<b>Jedz na zdrowie - wiosenna sałatka z makaronem Czanieckim</b><br>
Wiosna kojarzy nam się ze słońcem, zielenią, przyrodą budzącą się do życia, ale także ze zwiększoną aktywnością. Wraz z nadejściem wiosny zmieniamy również nasze menu, używamy w potrawach więcej kolorów w postaci warzyw, najczęściej nowalijek. A gdyby je połączyć z Makaronem Świderek firmy Czanieckie Makarony w przepysznej wiosennej sałatce?
<br>
Nadszedł koniec zimowej ospałości i chowania się w obszernych ubraniach - możemy wreszcie zrzucić ciężkie kurtki i zaczerpnąć świeżego powietrza. A po powrocie z wiosennego spaceru możemy dać się ponieść kulinarnej fantazji. <strong>Oto szybki przepis na kolorową, wiosenną sałatkę z makaronem.</strong> Wiosenna sałatka z makaronem Czanieckim: ×          <strong>250 g</strong><strong> makaronu Świderek firmy Czanieckie Makarony</strong> ×          1 ogórek zielony ×          kilka rzodkiewek ×          1 pomidor ×          1 niewielka papryka czerwona ×          szczypiorek ×          20 dag żółtego sera ×          łyżka majonezu i łyżka jogurtu naturalnego, sól i pieprz do smaku   Wystarczy ugotować makaron na sposób al dente, warzywa i ser pokroić w grubą kostkę i wymieszać. W osobnej miseczce przygotować sos na bazie majonezu i jogurtu, doprawić solą i pieprzem. Smaczna, zdrowa i bajecznie kolorowa sałatka z makaronem Świderek świetnie się sprawdza jako lekka przekąska czy też jako przystawka do grillowych dań. Dzięki semolinie z pszenicy durum, Makaron Świderek firmy Czanieckie Makarony idealnie nadaje się do tej sałatki, bowiem trudniej się rozgotowuje oraz długo pozostaje sprężysty. Nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć "Smacznego"! <strong></strong><strong></strong><strong></strong><strong>Makaron Świderek - Czanieckie Makarony</strong> Masa netto: [g] 500 Cena detaliczna: [zł] 5,41 Skład: semolina 100 %, woda Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 349 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g <strong>CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.</strong><br> ul. Krajobrazowa 5<br> 43-354 Czaniec<br> tel. +48 33 82 71 110<br> fax +48 33 82 71 122 ___ Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron ala italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony "kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.
<br>---<br>
Artykuł pochodzi z serwisu <a href="http://www.publikuj.org">Publikuj.org</a>.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz