SKŁADNIKI NA BISZKOPT
2 szklanki mąki pszennej
1 1/3 szklanki cukru
6 jajek
4 łyżki wody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
SKŁADNIKI NA MASĘ
1 puszka ananasów
200 g masła
2 opakowania galaretki ananasowej
2 opakowania budyniu ananasowego
WYKONANIE
1.Upiec biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier po jednym żółtku i wodę, a następnie delikatnie wymieszać z mąką oraz proszkiem do pieczenie, piec 30-40 min w temp.180
2.Ananasy osączyć.
3.Do soku z ananasów dodać 2 szklanki wody, wymieszać.Odlać z tego 1/2 szklanki i rozprowadzić w tym budynie.
4.Pozostały sok z wodą zagotować, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać.Gotować na wolnym ogniu.
5.Wlać budyń, wymieszać, dodać masło,gotować aż do rozpuszczenia się masła.
6.Do ostudzonej masy dodać pokrojone w kostkę owoce
7.Upieczony biszkopt przekroić wzdłuż i przełożyć masą udekorować według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz